Technieken

Restauratie

Bij glas in lood restauratie worden de veelal verzwakte, doorgebogen en beschadigde glas in lood panelen in de werkplaats opnieuw "gezet".Het oude glas in lood paneel wordt uit elkaar gehaald. Gebroken ruitjes, al dan niet gebrandschilderd, worden vervangen. Als het paneel weer compleet is, wordt deze in het nieuwe lood “gezet”. Nieuw glimmend lood kan desgewenst verouderd worden, zodat het klassieke uiterlijk behouden blijft.

Nieuw ontwerp

Nieuw glas in lood wordt gemaakt aan de hand van een aangeleverd ontwerp of een afbeelding van een bestaand glas in lood paneel. Ook is het mogelijk om samen met de opdrachtgever te werken aan een passend ontwerp. Boeken met meerdere glas in lood ontwerpen, zowel jaren ‘30 als Art Nouveau, zijn in ons atelier aanwezig.

Gebrandschilderd glas in lood

Met een speciale glasverf ( metaaloxide’s en glaspoeder) kan elk gewenst motief of afbeelding op het glas geschilderd worden. De verf wordt op een temperatuur van ca. 700 c in het glas gebrand. Op deze manier kunnen hoofdlijnen, schaduwlijnen en kleuren op het glas aangebracht worden. Als de afbeelding compleet is, worden de stukjes glas in het lood worden “gezet“, zodat een gebrandschilderd glas in lood raam ontstaat.

Gedenkramen Veluvine Nunspeet

Gedenkramen Veluvine Nunspeet
Voor cultuurhuis De Veluvine in Nunspeet restaureerden wij zeven gebrandschilderde panelen. Ook plaatsten wij deze in een lichtbak. De afbeeldingen hebben te maken met de inmiddels verdwenen verffabriek De Veluvine.
 

16 Nieuwe Art Nouveau Panelen

16 Nieuwe Art Nouveau Panelen
 Voor een particulier in Winschoten maakten wij 16 nieuwe glas-in-lood-panelen.
 

Project Stijkel Bouw

Project Stijkel Bouw
Voor herbouw van een woning maakten en plaatsten wij 48 nieuwe glas-in-lood-ramen met isolatieglas. 
 

Glas in lood isolatieglas

Glas in lood panelen kunnen in isolatieglas gemonteerd worden. Er ontstaat dan 3-dubbel glas, met het glas in lood paneel in het midden. Dit is mogelijk met zowel nieuwe als bestaande glas in lood panelen. Bestaande panelen worden meestal eerst opnieuw verlood. Voordelen zijn o.a. betere isolatiewaarde, bescherming, gemak in onderhoud.

Raam decoratie

Glas in lood als decoratie voor het raam of tegen de inkijk op de vensterbank. Zowel de traditionele glas in lood modellen als de moderne ontwerpen lenen zich hier uitstekend voor.

Glas fusen

Met deze glastechniek worden verschillende kleuren glas samengesmolten tot één geheel. Glazen schalen zijn hier een voorbeeld van, maar ook glaskunst-objecten zijn mogelijk.